ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 για θύματα βίας



Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης sos15900@isotita.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Η γραμμή απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας. Είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση.


Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες που θα παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας. Η λειτουργία της γραμμής SOS προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.


Η λειτουργία της γραμμής εντάσσεται σε ένα σύνολο προγραμματισμένων δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ το οποίο περιλαμβάνει και τη δημιουργία 14 Συμβουλευτικών Κέντρων και 14 Ξενώνων στις Πρωτεύουσες των Περιφερειών, καθώς και καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την πρόληψη του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: