ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε ο πολεμος ΤV εναντιον Blogs ;

Δεν συνηθίζεται ένα μεγάλο κανάλι της τηλεόρασης, και μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες δημοσιογράφους, να στρέφονται με αγωγή τους κατά ενός blog, ζητώντας αποζημίωση για δημοσίευμα που έκριναν ότι τους έθιξε.
Το Mega Channel και οι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής, στρέφονται δικαστικά κατά του blog Fimotro, επειδή προ ημερών είχε διενεργήσει δικτυακή δημοσκόπηση, ρωτώντας ποιος από τους δημοσιογράφους του «Μεγάλου Καναλιού» κρατάει περισσότερο φιλική προς την Κυβέρνηση στάση.
Το θέμα πήρε διαστάσεις από τη στιγμή που την είδηση της αγωγής δημοσίευσε χθες βράδυ το Fimotro, καθώς υπήρξε αναπαραγωγή από πολλά blogs σε όλη τη χώρα. Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη σφοδρή σύγκρουση της τηλεόρασης με το διαδίκτυο, δηλαδή του Μέσου που μέχρι σήμερα κρατούσε τα ηνία της παρεμβατικότητας στη διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας, και του Μέσου που αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια, και έχει καταφέρει να είναι σήμερα δημοφιλέστερο.
Άξια επισήμανσης η σημειολογία πως το Mega είναι ο κυρίαρχος της ενημέρωσης στην τηλεόραση, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του να βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, ενώ το Fimotro από τη πλευρά του είναι το blog με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον χώρο του διαδικτύου.
απο statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: