ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αντε παλι απο την αρχή



Τέλος ξανά στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων;

Νέος γύρος ταλαιπωρίας αναμένει από την πρώτη ημέρα του Μαΐου τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, αφού οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν τη νέα επιβολή εμπάργκο και την άρση της επί πιστώσει χορήγησης σκευασμάτων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διαπιστώθηκε πως τα εντάλματα πληρωμής δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τον ΟΠΑΔ, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να παραμένουν απλήρωτοι.
Πριν περίπου ένα μήνα είχε αποφασιστεί να δώσουν το χρονικό περιθώριο στον Οργανισμό μέχρι την 1η Μαΐου για να εξοφλήσει τις οφειλές του, δίνοντας, παράλληλα, εκ νέου τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου να παίρνουν τα φάρμακά τους επί πιστώσει. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ «για διάφορους γραφειοκρατικούς και άλλους λόγους που δεν μας αφορούν».
Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν πως ο ειδικός κωδικός του ΟΠΑΔ που αφορά πληρωμές φαρμακείων για τις συνταγές του 2011 έχει χρήματα, αλλά μόνο ελάχιστα έχουν δοθεί στα μέλη του συλλόγου.
«Το μέλλον των πληρωμών μας εμφανίζεται δυσοίωνο, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία για το 2010 παραμένουν απλήρωτα και για αυτό ουδεμία ευθύνη φέρουν οι φαρμακοποιοί και οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ. Ακόμα και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, που αφορούν σοβαρότατες παθήσεις, παραμένουν απλήρωτα κατά παράβαση του νόμου που ορίζει ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα πληρώνονται άμεσα στους φαρμακοποιούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: