ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διαχωριστικό ασφαλείας στα ταξί



Διαχωριστικό ασφαλείας θα τοποθετούν όσοι ιδιοκτήτες ταξί το επιθυμούν (στη φωτογραφία, ταξί με διαχωριστικό στη Νέα Υόρκη)
Προαιρετική θα είναι η τοποθέτηση διαχωριστικού ασφαλείας στα ταξί, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια.

Το διαχωριστικό θα τοποθετείται ανάμεσα στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα και ήταν αίτημα σωματείων και ιδιοκτητών ταξί έπειτα από επανειλημμένα κρούσματα εγκληματικότητας κατά οδηγών.

Το διαχωριστικό θα είναι κατασκευασμένο από υλικό διαφανές, μη τοξικό, μη εύφλεκτο και ανακυκλώσιμο που διαχωρίζει τον οδηγό από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, χωρίς να δυσχεραίνει την μεταξύ τους επικοινωνία και τη συναλλαγή.

Η τοποθέτησή του δεν επηρεάζει την οδήγηση και είναι απολύτως ασφαλής για όλους τους επιβαίνοντες.

Μειώνει, κατά το δυνατόν, τον κίνδυνο εγκληματικής επίθεσης κατά του οδηγού και δεν επιτρέπεται να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (π.χ. διαφημιστικούς).

Το κόστος της τοποθέτησής του επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: