ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τα πιο κουφά πράγματα που ήθελαν μαζί τους επιβάτες μεγάλης αεροπορικής εταιρίας

Τα πιο κουφά πράγματα που ήθελαν μαζί τους επιβάτες μεγάλης αεροπορικής εταιρίας
Πριν από μερικές μέρες η αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα πιο περίεργα αντικείμενα που είχαν προσπαθήσει να μεταφέρουν με τις αποσκευές τους οι επιβάτες των πτήσεών της. Εκτός από ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά και αναμνηστικά από τα ταξίδια, οι επιβάτες αποδεικνύονται πολύ πρωτότυποι μερικές φορές. Σε ανησυχητικό βαθμό! Ποιος θα περίμενε άλλωστε ότι μια νεκρή αγελάδα θα εμφανιζόταν ως αποσκευή στο check in…
Στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μια καλοβαλμένη κυρία επιβάτης επέμενε να μεταφέρει μαζί της στην πτήση μια αράχνη ταραντούλα την οποία είχε ως κατοικίδιο. Προσπάθησε να την κρύψει στο παλτό της όμως τελικά το έντομο εντοπίστηκε προδίδοντας την ιδιοκτήτριά του. Στο ίδιο αεροδρόμιο μια επιβάτης φρόντισε με τη βοήθεια μερικών χειροδύναμων συγγενών της να φτάσει στο γκισέ μια… μπανιέρα απαιτώντας από την εταιρία να την μεταφέρει στον προορισμό της! Εκτός από το γεγονός ότι η κυρία ήθελε η μπανιέρα να ταξιδέψει αεροπορικώς, δεν είχε μπει καν στον κόπο να τη συσκευάσει ή έστω να την τυλίξει!
Στα γκισέ του Νέου Δελχί της Ινδίας οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι ο επιβάτης ήθελε να μεταφέρει μια τσάντα με μαχαιροπήρουνα, τα οποία όμως αποδείχθηκε ότι είχαν κλαπεί από προηγούμενη πτήση της εταιρίας! Στο νησί της Γρανάδα ένα ζευγάρι είχε πεισμώσει και επέμενε να πάρει μαζί του στην πτήση μια σακούλα με άμμο και θαλασσινό νερό, ως σουβενίρ του μέρους που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν! Στο ίδιο αεροδρόμιο επιβάτης είχε μαζί του μια σακούλα με χώμα και φοινικοκαρυές, προφανώς για τον κήπο του στην πατρίδα.
Το αποκορύφωμα όμως εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Ένα ζευγάρι επιβατών εμφανίστηκε ένα ωραίο πρωινό κουβαλώντας στο καροτσάκι μια νεκρή αγελάδα τυλιγμένη με διαφανή πλαστική μεμβράνη! Προφανώς οι υπεύθυνοι της Virgin Atlantic αρνήθηκαν να μεταφέρουν το πτώμα.
Η λίστα συντάχθηκε μετά από έρευνα στους 32 προορισμούς που πετάει η αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, ενώ οι εργαζόμενοι ανέφεραν και άλλα περίεργα αντικείμενα που έχουν εντοπίσει σε επισκευές επιβατών, όπως γιγαντιαία κεφάλια τυριών ή μηχανές αυτοκινήτων.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας κ. Greg Dawson δήλωσε ότι «Κάθε τόσο κάποιος επιβάτης φτάνει στο check in κουβαλώντας κάτι που δεν θα περίμενες να δεις ποτέ. Σίγουρα πάντως φτιάχνει τη μέρα όταν συμβαίνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: