ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι γυναίκες δύσκολα προσλαμβάνουν όμορφες γυναίκες

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες, όταν είναι εργοδότριες ή αρμόδιες για προσλήψεις, έχουν προκατάληψη σε βάρος άλλων όμορφων γυναικών που ζητούν δουλειά και προτιμούν να...τις αφήσουν στην ανεργία.
Έρευνα από ισραηλινούς οικονομολόγους, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Οικονομικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι οι εμφανίσιμες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν σε μια νέα θέση εργασίας, αν ο υποψήφιος εργοδότης τους ή ο υπεύθυνος για την πρόσληψη είναι επίσης γυναίκα.
Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι οι γυναίκες που κάνουν την αξιολόγηση της πρόσληψης, συνειδητά ή όχι, δεν θέλουν περισσότερο ανταγωνισμό στην επιχείρησή τους, αν προσλάβουν μια νέα όμορφη συνάδελφο, που θα τραβάει πάνω της την προσοχή των συναδέλφων. Δυστυχώς για όσες ψάχνουν για απασχόληση, η συντριπτική πλειονότητα (σε ποσοστό μέχρι και 96%) των αρμόδιων για τις προσλήψεις στα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού των μεγάλων κυρίως εταιριών είναι γυναίκες 20-30 ετών και ανύπαντρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: