ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η ανώτατη διάκριση της Χαρούλας Αλεξίου στην Ιταλία

Μια τιμητική διάκριση. Μια βράβευση σε μια από τις πιο σημαντικές φωνές που έχουν περάσει στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η Χάρις Αλεξίου σε λίγες ημέρες θα παραλάβει το βραβείο του Χρυσού Κρίνου.
Για την πορεία της στο χώρο της μουσικής, την προσφορά της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το ήθος της αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ιταλική μουσική, θα βραβεύσει η Ιταλία, τη Χαρούλα Αλεξίου σε λίγες ημέρες.
Άλλωστε στην γειτονική χώρα την αποκαλούν την "πιο μεγάλη τραγουδίστρια της Ελλάδας" και η βράβευσή της με "Χρυσό Κρίνο" μας κάνει περήφανους. Το όνομά της θα βρίσκεται δίπλα σε άλλα εξίσου σημαντικά όπως της Κλαούντια Καρντινάλε, του Ρομπέρτο Μπενίνι, της Λεζ Βανέσα κ.α. Αυτή η είδηση χαροποίησε την ερμηνεύτρια μας και δέχτηκε να δώσει το παρόν στην εκδήλωση
Την πρόσκληση για να παραλάβει το βραβείο της στις 9 Μαΐου, παρέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ιδρύματος, Αλφόνσο ντε Βιργκίλις. Η τελετή θα γίνει στην Φλωρεντία στο ιστορικό Θέατρο Teatro della Pergola, ενώ το βραβείο ονομάζεται "Una vita per la musica – Giglio d' oro" (δηλαδή "Μια ζωή στη μουσική"). Το παρόν θα δώσει ο γιος της αλλά και φίλοι της από την Αθήνα. Συγχαρητήρια να δώσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην Χαρούλα Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: