ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κορυφαίος αμυντικός στην Ευρώπη, ο γενικά κορυφαίος Δημητρης Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ψηφίστηκε από τους προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκας ως ο κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης. Από τις 7 παρουσίες του στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση ο παίκτης του Παναθηναϊκού έχει κερδίσει το συγκεκριμένο τίτλο τις 6!
 

Μάλιστα, στις 5 πρώτες παρουσίες του στην Ευρωλίγκα είχε κατακτήσει και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο φόργουορντ της Σιένα Σόουν Στόουνρουκ και στην τρίτη ο Ντορόν Πέρκινς της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η βράβευση του Έλληνα γκαρντ θα γίνει στις 7 Μαΐου στο επίσημο Gala  της Ευρωλίγκας, στη Βαρκελώνη.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρεται ότι "παρά το ότι είναι δέκατος στα κλεψίματα στη φετινή κούρσα, με μόλις 1,6 ανά αγώνα, κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο αφού ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην πίεση της μπάλας, διαθέτει μοναδική ικανότητα να μαρκάρει αντιπάλους σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας και είναι ο ηγέτης όλης της άμυνας του Παναθηναϊκού, προβληματίζοντας τους αντιπάλους. Χρησιμοποιώντας τα μακριά χέρια του και το σπουδαίο μπασκετικό IQ του, ο Διαμαντίδης δεν κυριάρχησε μόνον στην τέχνη της άμυνας, αλλά έγινε και ειδικός μετατρέποντας την αμυντική επιτυχία σε πόντους από αιφνιδιασμό". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: