ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μηπως τελικά υπάρχει θεός;



Τίτλοι τέλους στην πολιτική καριέρα του Παναγιώτη Ψωμιάδη έπεσαν σήμερα το μεσημέρι με τον πιο δραματικό τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος εξελέγη για τρίτη συνεχή φορά μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και παρέμενε, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα πέντε δημοφιλέστερα πολιτικά πρόσωπα στη χώρα εξέπεσε του αξιώματός του με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και του επέβαλλε ποινή 12μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορείτο για την για την υπόθεση της μείωσης των προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ’ επανάληψη.
Ο Περιφερειάρχης μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση έφυγε από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου και συσκέπτεται με τους δικηγόρους για τις επόμενες κινήσεις του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr, ο γ.γ Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος, σε επικοινωνία που έχουν μαζί του οι δημοσιογράφοι, τούς εξηγεί ότι μόλις πάρει στα χέρια του την απόφαση του Εφετείου στα χέρια του, θα θέσει πάραυτα τον Π. Ψωμιάδη σε αργία.
Πάντως μετά την απόφαση αυτή ο γενικός γραμματέας είναι υποχρεωμένος να θέσει σε αργία τον Ψωμιάδη ακόμα και αν αυτός προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: