ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Commodore 64: Ζει και βασιλεύει. Απο έξω πανούκλα αλλά απο μέσα κούκλα

Commodore 64: Ζει και βασιλεύει.  
Οι σπασίκλες της δεκαετίας του 1980 μπορούν τώρα να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν: αμερικανική εταιρεία λανσάρει έναν υπολογιστή με τη ρετρό εμφάνιση του Commodore 64 αλλά σύγχρονο εσωτερικό.

Η εταιρεία Commodore USA άρχισε να πουλά το νοσταλγικό μηχάνημα την περασμένη εβδομάδα. Ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα εξαντλήθηκε μέσα σε 24 ώρες, αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό των υπολογιστών.

«Μοιάζει ακριβώς σαν τον πρωτότυπο Commodore 64, έχει ακόμα και το πληκτρολόγιο με το παλιό στιλ» δήλωσε στους Los Angeles Times ο Μπάρι Άλτμαν, διευθύνων σύμβουλος της Commodore USA.

Η τιμή του υπολογιστή είναι ίδια με αυτή του πρωτότυπου Commodore 64 το 1982: 595 δολάρια χωρίς οθόνη.

Ένας από τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές για χομπίστες, ο Commodore είχε μνήμη χωρητικότητας 64 Kilobyte, οριακά αρκετή για προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και απλοϊκά παιχνίδια.

Η μετενσάρκωσή του έχει 4 Gigabyte.

Δεν υπάρχουν σχόλια: