ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Mολις τιμωρήθηκε ο πρωτος απο δαυτους, το ΛΑΟΣ καταθετει τροπολογία να την γλυτώσει. Αυτοι είναι οι υποκριτές που κόπτονται για την διαφάνεια


Τροπολογία του ΛΑ.Ο.Σ. φωτογραφίζει τον Π. Ψωμιάδη

Τροπολογία για τους όρους έκπτωσης των αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέθεσαν σήμερα έξι βουλευτές του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, προτείνοντας η έκπτωση αυτή, σε περίπτωση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για παράβαση καθήκοντος, να συντελείται μονάχα εφ’ όσον η εν λόγω παράβαση, συνδέεται με το αξίωμα που κατέχουν.

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., Άδωνι Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, Κυριάκο Βελόπουλο, Παύλο Μαρκάκη, Αστέριο Ροντούλη και Αλέκο Χρυσανθακόπουλο. Οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, παρατηρούν σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία (με την οποία - σημειωτέον - έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης) πως «δεν είναι δυνατόν να εκπίπτει κάποιος από το αξίωμά του, για πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί και αφορά σε παράβαση καθήκοντος, όχι όμως του αξιώματος του οποίου κατέχει, αλλά κάποιου προηγουμένου, ή παράλληλου».

«Δεν είναι δυνατόν, εάν από την διάπραξη του αδικήματος λόγω καθυστέρησης εκδίκασής του, υπάρξει αλλαγή στα αξιώματα που κατέχει αυτός που διέπραξε την πράξη, να εκπίπτει από νέο αξίωμα που δημοκρατικά εξελέγη, εξαιτίας παραβάσεως καθήκοντος που έλαβε χώρα σε προηγούμενο αξίωμα» αναφέρουν μεταξύ άλλων, στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας τους, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: