ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η Sony ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην αγορά των tablets


Η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της tablet PC, θέτοντας υψηλούς στόχους, καθώς φιλοδοξεί να καταλάβει πολύ γρήγορα τη δεύτερη θέση, στη διεθνή αγορά που, προς το παρόν, κυριαρχείται από το iPad της Apple.
H νέα συσκευή, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Sony Κουνιμάσα Σουζούκι, θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android 3.0, ενώ ένα από τα δύο σχεδιαζόμενα μοντέλα θα έχει διπλή οθόνη.

Η μεγάλη επιτυχία του iPad έχει ωθήσει πολλές μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών, όπως την Samsung και την HTC, να κυκλοφορήσουν τις δικές τους ταμπλέτες στην αγορά. Αυτή τη στιγμή οι παγκόσμιες πωλήσεις tablets, εκτιμάται ότι θα τετραπλασιαστούν μέσα στην επόμενη τετραετία, φτάνοντας τα 294 εκατ. συσκευές. Λόγω του γενικευμένου ενδιαφέροντος για αυτό το κομμάτι της αγοράς, αρκετοί αναλυτές θεωρούν υπερβολικά αισιόδοξο τον στόχο της Sony  να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση τόσο γρήγορα.


Εξάλλου, η Sony, εργάζεται πυρετωδώς για να αποκαταστήσει το δίκτυο του Playstation, καθώς η σχετική υπηρεσία για τους online παίκτες τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις 20 Απριλίου, μαζί με την μουσική υπηρεσία Qriocity, έπειτα από επίθεση χάκερ.
Το Playstation Network και το Qriocity συνδέουν το PS3, μέσω διαδικτύου, με παιγνίδια, ταινίες, τραγούδια και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν, ακόμα, να προσδιοριστεί πότε οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν.

Τεχνικοί της Sony ερευνούν το πρόβλημα και προσπαθούν να βελτιώσουν τις "άμυνες" τους, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. «Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να ξαναστήσουμε το σύστημά μας, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την υποδομή του δικτύου μας», δήλωσε το στέλεχος της εταιρείας Πάτρικ Σίμπολντ. Οι κάτοχοι του Playstation, προς το παρόν, πρέπει να αρκεστούν στο να παίζουν παιγνίδια εκτός δικτύου (offline) και δεν μπορούν να "κατεβάζουν" βιντεοταινίες και άλλο περιεχόμενο.


Πάντως, η Sony δεν έχει διευκρινίσει ακόμα αν εντόπισε κάποιον ένοχο για την "εισβολή" στο δίκτυο του Playstation. Πρόσφατα, η οργάνωση ακτιβιστών Anonymous είχε δηλώσει ότι θα "εκδικηθεί" τη Sony, επειδή η τελευταία ανακοίνωσε ότι θα ελάμβανε νομικά μέτρα εναντίον όσων "έσπασαν" την κονσόλα PS3 και άλλαξαν το λειτουργικό σύστημά της. Δύο χάκερ έχουν εντοπιστεί και ο ένας ήδη ήρθε σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Sony. Τα "ανώνυμα" μέλη της οργάνωσης Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με τις παιγνιδο-συσκευές που αγόρασαν, ακόμα και να τις τροποποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: