ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η αρχή γίνεται απο την Ισπανία



Αμετακίνητοι παρέμειναν και χθες στις πλατείες της Ισπανίας οι «Αγανακτισμένοι», παρά τις απαγορεύσεις των Αρχών, ενόψει των σημερινών τοπικών εκλογών.

Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και για την ανεργία που ανέρχεται πλέον στο 21,3% για το γενικό πληθυσμό και στο 40% για του νέους μεταξύ 18 και 25 ετών.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τις ισπανικές πρεσβείες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Οι εκλογές αναμένεται να καταλήξουν σε πανωλεθρία για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Είναι οι πρώτες εκλογές αφότου η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο προώθησε μέτρα για την περιστολή των κρατικών δαπανών στο πλαίσιο μιας πολιτικής λιτότητας στην οποία η πλειοψηφία αντιτίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: