ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πλοιο που κινειται με τη δύναμη του ήλιου



Επιχειρεί να γίνει το πρώτο πλοίο τροφοδοτούμενο εξολοκλήρου από τον ήλιο, που θα κάνει τον περίπλου της γης.

Το Tûranor PlanetSolarτο το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Μονακό στις 27 Σεπτεμβρίου του 2010, έχει ως στόχο να προμοτάρει τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα την ηλιακή ενέργεια. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την άφιξή του στο λιμάνι της πόλης Brisbane στην Αυστραλία. Μέχρι να φτάσει εκεί, πέρασε από το Μαϊάμι, το Κανκούν του Μεξικό και τα νησιά Γκαλαπάγκος.

Το κόστος κατασκευής του ήταν γύρω στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το όνομα του προέρχεται από τον γνωστό μυθιστόρημα «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» του Τόλκιν, και σημαίνει η δύναμη του ήλιου. Καλύπτεται από ηλιακά πάνελ, σε έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ μπορεί να πιάσει την ταχύτητα των 14 κόμβων.
Το 31 μέτρων αυτό σκάφος, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 40 επιβάτες και έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολυτελέστατο σκάφος αναψυχής, αφού ολοκληρώσει πρώτα το συγκεκριμένο ταξίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: