ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κι αυτός σε ζαρντινιέρα θα χτύπησε

- Βρίσκεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ - Έπεσε σε κώμα πριν το χειρουργείο λέει το ανακοινωθέν
- Υπάρχει και δεύτερος τραυματίας αλλά με μικρότερο αιμάτωμα στον εγκέφαλο

Σε κρίσιμη κατάσταση με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με γιατρό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας που μίλησε στο Newsit, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. 'Οπως εξήγησε το χτύπημα είναι τέτοιο που απειλούνται ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Το χειρουργείο λίγο πριν τις 19:00 τελείωσε και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος. Προς το παρόν το ευχάριστο είναι ότι σταμάτησε η αιμορραγία αλλά τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και οι γιατροί είναι επιφυλαχτικοί στις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών Παπανικολάου Παναγιώτη και Πίνη Σταμάτιου, εάν ο νεαρός άνδρας ερχόταν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο ή δεν ήταν αστραπιαίες οι κινήσεις των γιατρών, τώρα ο νεαρός θα ήταν νεκρός ή εγκεφαλικά νεκρός.

Όπως δήλωσαν, ο 31χρονος Ι.Κ. έφθασε στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό όπως είπαν οι γιατροί και είχε εξωτερικά δύο τραύματα σίγουρα και εσωτερικό αιμάτωμα, το οποίο προκλήθηκε από αμβλύ όργανο. Μάλιστα, δηλώνουν πως εάν δεν ήταν αστραπιαίες οι ενέργειες των γιατρών ο 31χρονος θα ήταν νεκρός ή εγκεφαλικά νεκρός.

Πάντως, όπως τόνισαν η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και βρίσκεται σε φαρμακευτική καταστολή και σε μηχανικό αερισμό.

Ο 31χρονος άνδρας βρισκόταν στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια εκείνος χτυπήθηκε και όπως καταγγέλλουν διαδηλωτές υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας άγριο ξύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: