ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ανακοινώθηκε η υπηρεσία Google Music



Η Τρίτη 10 Μαΐου ήταν μια ιδιαίτερη σημαντική μέρα για τη Google, με τα στελέχη της να παρουσιάζουν πολλά και ενδιαφέρονται πράγματα. Περά από τις ανακοινώσεις για το Android, η εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας υπηρεσίας Google Music.
Η νέα υπηρεσία είναι αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση (beta) και διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ. Το Google Music δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ανεβάσει στο λογαριασμό του έως και 20.000 τραγούδια της επιλογής του από τον υπολογιστή του. Η μουσική συλλογή του χρήστη είναι διαθέσιμη από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα αναπαραγωγής Flash, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείονται τα iPhone και iPad.
Όσον αφορά το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, η Google λέει ότι η υπηρεσία της είναι απολύτως νόμιμη, καθώς δε δίνει υλικό στους χρήστες και απλά τους επιτρέπει να διαχειριστούν τη μουσική που ήδη έχουν. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι η Google επιχείρησε να κλείσει συμφωνίες με δισκογραφικές εταιρείες για την προμήθεια υλικού, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Η υπηρεσία παρέχεται αυτή τη στιγμή δωρεάν, αλλά όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει χρεώση στην τελική έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: