ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κατατέθηκε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Βοηθεια μας

papakonstadinou

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο.
Πρόσθετες παρεμβάσεις ύψους 28,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Τα μέτρα κατανέμονται το 2011 (6,5 δισ. ευρώ ή 23,1% των συνολικών μέτρων), το 2012 (6,8 δισ. ευρώ ή 24% των συνολικών μέτρων), το 2013 (5,2 δισ. ευρώ ή 18,5% των συνολικών μέτρων), το 2014 (5,4 δισ. ευρώ ή 19,3% των συνολικών μέτρων) και το 2015 (4,3 δισ. ευρώ ή 15,1% των συνολικών μέτρων).
Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου προβλέπει μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ, εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και μείωση των δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε εκ νέου, στο υπουργικό συμβούλιο, την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι θα επιμείνει στην υπερψήφιση του Μνημονίου από μια ευρύτερη πλειοψηφία.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες, επισημαίνοντας ότι «θα πράξουμε το καθήκον μας», ενώ υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικό να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας.
Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν την βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου, είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από την πλευρά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων. Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους, είπε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.
Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ενώ έχω τονίσει ότι και πρόσωπα σε καίριους τομείς θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς, αλλά με στόχους και προοπτικές.
Σημειώνεται ότι η ψήφισή του Μεσοπρόθεσμου αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουνίου, ενώ την ερχόμενη Τρίτη, θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάθεση ήταν αναμενόμενη….. ευθύνη μας τώρα… να είμαστε εκεί κατά την ψήφιση!
Προφανώς στις 15 Ιουνίου!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!