ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πέθανε ο «Δρ Θάνατος», Τζακ Κεβορκιάν


kevorkianΣε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Τζακ Κεβορκιάν, ο γιατρός που έγινε γνωστός ως «Δρ Θάνατος», βοηθώντας δεκάδες ετοιμοθάνατους ασθενείς στις ΗΠΑ να αυτοκτονήσουν.
 Ο Τζακ Κεβορκιάν νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μίσιγκαν από τον προηγούμενο μήνα με πνευμονία και προβλήματα στο συκώτι, δήλωσε ο δικηγόρος του, Μάγιερ Μοργκάνροθ. Ο ίδιος είπε ότι, αν και δεν έχει καθοριστεί επίσημα η αιτία του θανάτου του, πέθανε από πνευμονική θρόμβωση.
Ο Κεβορκιάν καταδικάστηκε το 1999 σε φυλάκιση 15-20 ετών για την υπόθεση του 52χρονου ασθενή Τόμας Γιουκ, του οποίου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία με θανατηφόρες ενέσεις μεταδόθηκε στην εθνική αμερικανική τηλεόραση. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι βοήθησε τουλάχιστον 130 άτομα να αυτοκτονήσουν το διάστημα από το 1990 ως το1998.
Ο παθολόγος, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εφηύρε τη «μηχανή ελέους», μια συσκευή που επέτρεπε στους ασθενείς να πατούν οι ίδιοι το κουμπί για τις θανατηφόρες ενδοφλέβιες ενέσεις. Τα πτώματα ορισμένων ασθενών εμφανίζονταν σε πάρκα, έξω από νοσοκομεία, ακόμα και στο φορτηγάκι του γιατρού.
Αποφυλακίστηκε το 2007 ενώ αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας: διαβήτη, ηπατίτιδα C και υπέρταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: