ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ξεκίνησαν και πάλι οι απευθείας πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη

Picture of Manhattan Skyline New York City - Free Pictures - FreeFoto.com 
Έπειτα από δύο χρόνια που σταμάτησαν οι απευθείας πτήσεις για Νέα Υόρκη από την Ολυμπιακή, η εταιρεία Hellenic Imperial Airways πραγματοποίσε χθες την πρώτη της πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο Μπόινγκ 747 (τζάμπο) έφτασε στο αεροδρόμιο Κένεντι στις 9:20 το βράδυ (τοπική ώρα), δέκα λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξής του. Υστερα από δυο ώρες, αναμενόταν να αναχωρήσει, επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η εταιρεία ξεκινάει με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, ενώ, αν υπάρξει ανάλογη ζήτηση, ενδέχεται να καθιερωθεί και καθημερνή πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη απευθείας, σύμφωνα με σηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Κώστα Μαυρίκη.
 Ο Κ. Μαυρίκης, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της Ολυμπιακής πριν ιδιωτικοποιηθεί, ενώ υπηρέτησε και διευθυντής της εταιρείας στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη πτήση θα πετούν Airbus 340, κατασκευής από 2001 μέχρι 2003. Επειδή όμως υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην παράδοση, θα χρησιμοποιηθούν σε μια με δυο βδομάδες, σημειώνοντας παράλληλα ότι, επειδή  "κάθε επιβάτης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων, φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε έμπειρους πιλότους, μηχανικούς και μέλη πληρώματος. Οι περισσότεροι προέρχονται από την παλαιά Ολυμπιακή. Επίσης, τα εισιτήριά μας είναι πιο φθηνά. Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, οι τιμές είχαν ανεβεί πολύ".
Περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Γιώργος Κεσσανής.
Οι τέσσερις πτήσεις της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί για Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο. Η αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα θα γίνεται στις 5:30 το απόγευμα και η ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Κένεντι θα είναι στις 9:30 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τη Νέα Υόρκη θα αναχωρεί στις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα) και θα φθάνει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 5:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: