ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Με προβλήματα στη βουλή άρχισε η νέα θητεία Ερντογάν

Με προβλήματα ξεκίνησε την τρίτη θητεία του στο τιμόνι της χώρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Στην ορκομωσία των βουλευτών δεν συμμετείχαν βουλευτές από κόμματα της αντιπολίτευσης.



Οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και οι ανεξάρτητοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας δεν συμμετείχαν στην ορκωμοσία κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου. 

Ορκίστηκαν μόνο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης. Όσοι δεν ορκίστηκαν, δεν μπορούν να ψηφίσουν και να παίρνουν μέρος σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα απέσπασε 135 στην αποτελούμενη από 550 έδρες ενώ το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας απέσπασε 36 έδρες.
Το φιλοκουρδικό κόμμα διαμαρτύρεται για την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να αφαιρέσει την έδρα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χατίπ Ντιτζλέ, λόγω τελεσίδικης καταδίκης δυο μέρες πριν από τις εκλογές.
Όσον αφορά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το πρόβλημα συνδέεται με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές Μεχμέτ Χαμπεράλ και Μουσταφά Μπαλμπάι, καθώς, αμέσως μετά τις εκλογές, το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή τους, απέρριψε αίτημα αποφυλάκισής τους.
«Δεν θα ορκιστούμε μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για την ορκωμοσία των δύο συναδέλφων μας», επισήμανε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: