ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι Γερμαναραδες πηγαν να τα φορτωσουν στους Ισπανους ........αλλά δεν τους εκατσε.


Σπόροι κυρίως αγριοκύμινου και παπαρούνας που βρίσκονταν ως συστατικά προπαρασκευασμένης σαλάτας και καταναλώθηκαν στη βόρεια Γερμανία, ή φύτρα φασολιού μπορεί να ευθύνονται για την επιδημία από το βακτήριο Ε. coli που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα, ενώ οι ασθενείς ξεπέρασαν τις 2.000, ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό υπουργείο Γεωργίας στο Αμβούργο.
Πάντως ο υπουργός Γεωργία του Αμβούργου Γκερτ Λίντεμαν τόνισε πως «ακόμα το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του την οριστική απόδειξη γιατον ισχυρισμό του αυτό, αλλά είναι κάτι που διερευνούμε. Συνιστούμε, όμως, στους καταναλωτές, να μηκαταναλώνουν τέτοιους σπόρους», πρόσθεσε ο Λίντεμαν.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «τη Δευτέρα θα προκύψουν τα πλήρη αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων».
Το αγρόκτημα αυτό εξάγει τους σπόρους αγριοκύμινου και παπαρούνας, γιαπαρασκευή σαλάτας σε κράτη μέλη της ΕΕ και την Άπω Ανατολή, πρόσθεσε ο τοπικός υπουργός Γεωργίας στο Αμβούργο, χωρίς όμως, να κατονομάσει συγκεκριμένα κράτη.

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένα προϊόν, τα φύτρα φασολιού, αναγνωρίστηκαν από τις Αρχές ως το προϊόν που πιθανώς προκάλεσε την επιδημία. Πολλά εστιατόρια που εμπλέκονται στην επιδημία σέρβιραν φύτρα την περίοδο εκείνη, οπότε διερευνάται και αυτό το προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: