ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Να μην κάνει κανεις πίσω

Επιμένουν οι Αγανακτισμένοι

Συνέχισαν και την Πέμπτη, για 16η διαδοχική ημέρα, τη διαμαρτυρία τους οι αγανακτισμένοι πολίτες στην Ελλάδα, δίνοντας μαζικό παρών στο γνωστό πλέον ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουν και τρίτο πανευρωπαϊκό ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα.
Για δέκατη πέμπτη ημέρα διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα οι Έλληνες Αγανακτισμένοι, με το αρχικό αυθόρμητο της προσέλευσης μπροστά από τη Βουλή να το διαδέχεται πλέον ο προγραμματισμός των κινητοποιήσεών τους.
Όπως ανακοίνωσαν, την ημέρα που θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο.
Το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι για την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, ώστε να ενωθούν με τους εργαζόμενους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κι έτσι να καταγράψουν νέο ρεκόρ συμμετοχών στη συγκέντρωση.
Πάντως, όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία με εκτενή ρεπορτάζ κάνουν αναφορές στο ελληνικό κίνημα της πλατείας, ενώ Έλληνες της Ομογένειας με ανοιχτές επιστολές συμπαράστασης και συμβολικές διαμαρτυρίες στέκονται στο πλευρό των Αγανακτισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: