ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Απεργιακό μέτωπο κατά του Μεσοπρόθεσμου

Απεργιακό μέτωπο κατά του Μεσοπρόθεσμου
"Παραλύουν" για δύο ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα ο δημόσιος, ο ευρύτερος δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Παράλληλα το κέντρο της Αθήνας θα βρεθεί τις δύο αυτές ημέρες σε κλοιό διαδηλωτών, καθώς τα συνδικάτα έχουν ήδη προγραμματίσει έξι συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, με κεντρικό σύνθημα "όχι στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης. Να πληρώσουν οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι του χρέους". Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε διαμαρτυρία την Τετάρτη το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ημέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: την Τρίτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το βράδυ στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Στη 48ωρη απεργία της ερχόμενης εβδομάδας συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και το προσωπικό των ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
"Αυτή η κρίση, αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, που ζητά "την ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος". Το συνδικαλιστικό κίνημα ζητά μεταξύ άλλων την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας και λέει "όχι" στην εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. "Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και στρέφεται με απροκάλυπτη βαναυσότητα ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους" επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις
Ακινητοποιημένοι για δύο ημέρες, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι σιδηροδρομικοί ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Ταυτόχρονα δύσκολες θα είναι και οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν ήδη από χθες να τραβήξουν χειρόφρενο για 48 ώρες συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.
Τα μόνα δρομολόγια λεωφορείων που θα πραγματοποιηθούν το συγκεκριμένο διήμερο θα είναι αυτά που αφορούν στις μετακινήσεις των αθλητών των Special Olympics, καθώς έχουν αποδεσμευτεί μόνο τριακόσιες βάρδιες οδηγών της ΕΘΕΛ, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν μόνο τα συγκεκριμένα δρομολόγια.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποφασιστεί το αν τις ημέρες της απεργίας θα λειτουργήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), καθώς ορισμένα από τα σωματεία των εργαζομένων θεωρούν ότι θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θα μετέχουν στα συλλαλητήρια.
Αγνωστο έως αργά χθες το βράδυ παρέμενε και το αν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη πτήσεις, καθώς η οριστική απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για το αν θα συμμετάσχουν στην απεργία αναμένεται να ληφθεί σήμερα.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: