ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εμειναν τρεις κι η κούκος στην Δημοκρατικη Συμμαχία


Χωρις σοβαρη πολιτική και ...............χάνει και βουλευτές. Τέσσερις πλέον ειναι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφού αποχώρησε απο το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ο βουλευτής Κιλκίς Κώστα Κιλτίδης. Πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.


«Η σύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης που είχαμε οραματιστεί δεν φαίνεται να κατέστη δυνατή», ανέφερε ο βουλευτής μετά το «παρών» που ψήφισε στο Μεσοπρόθεσμο, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Παράλληλα με την αποχώρηση του κ. Κιλτίδη, η στάση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να δηλώσει «παρών» στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, προκαλεί έντονες εσωκομματικές ενστάσεις.

Ο ευρωβουλευτής της Συμμαχίας, κ. Θ.Σκυλακάκη με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του Μεσοπρόθεσμου και θεωρούσε ότι αυτή έπρεπε να είναι η στάση του κόμματος.

«Παρά τις προφανείς και μεγάλες αδυναμίες του, που μπορούν και πρέπει να διορθωθούν από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που αργά ή γρήγορα πρέπει να αναλάβει τις τύχες της χώρας, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, από όσο γίνεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποτελεί κρίσιμη επιλογή για να διατηρήσουμε ελπίδες αποφυγής της χρεοκοπίας» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η εικόνα της χώρας (με κεφαλαιώδη ευθύνη του πολιτικού της συστήματος), ως ανεπίδεκτης προσαρμογής στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα στα άλλα κράτη μέλη.

«Αν η εικόνα αυτή αποκρυσταλλωθεί η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα μας εγκαταλείψει» δηλώνει και συνεχίζει:

«Όσοι αντιλαμβάνονται τον θανάσιμο αυτό κίνδυνο, οφείλουν να αγωνίζονται για να τον αποτρέψουν. Προσωπικά θα συνεχίσω να το κάνω αυτό με όση δύναμη διαθέτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: