ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Νέα αντικαπνιστική καμπάνια στις ΗΠΑ

«Τα τσιγάρα προκαλούν εθισμό» αναγράφεται στην εικόνα που δημιουργήθηκε για τα πακέτα των τσιγάρων
Χαλασμένα δόντια, άρρωστοι πνεύμονες, η σορός ενός καπνιστή. Αυτές είναι μόνο τρεις από τις 9 νέες εικόνες που θα πρέπει να φέρουν τα πακέτα των τσιγάρων μέχρι το 2012.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), στις ετικέτες των πακέτων θα υπάρχουν προειδοποιήσεις του τύπου «το κάπνισμα μπορεί να σε σκοτώσει» και «τα τσιγάρα προκαλούν καρκίνο». Οι ετικέτες αυτές θα εμφανίζονται μαζί με τον τηλεφωνικό αριθμό υπηρεσίας για την ενθάρρυνση των καπνιστών να απομακρυνθούν από τη βλαβερή συνήθεια.

Οι εικόνες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έναν άνδρα που έχει υποβληθεί σε τραχειοτομή να καπνίζει και μια μητέρα να κρατά το μωρό της σε έναν χώρο γεμάτο καπνό.

«Πρέπει να ανανεώσουμε τη δημόσια συζήτηση γι'αυτά τα θέματα για την αφύπνιση του κόσμου», επισήμανε η Μάργκαρετ Χάμπουργκ, επίτροπος της FDA.

Υπολογίζεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, 443.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του τσιγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: