ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Το καθεστώς της Συρίας απήγαγε την διάσημη μπλόγκερ Αμίνα Αμπντάλα


amina

Μία νεαρή διάσημη μπλόγκερ από την Συρία, την Αμίνα Αμπντάλα, που έγινε γνωστή για τις απόψεις της υπέρ της δημοκρατίας, απήγαγαν σήμερα στην Δαμασκό, την ώρα που κατευθυνόταν σε μία συνάντηση, ανακοίνωσε ένα μέλος της οικογένειάς της μέσω του ιστολογίου της.
Ένα άτομο που παρουσιάζεται ως μητέρα της Αμίνα Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι απήχθη από ένοπλους σήμερα γύρω στις 18:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος σε έναν δρόμο της Δαμασκού.
Σύμφωνα με έναν από τους φίλους της που ήταν μαζί της την ώρα που κατευθυνόταν προς τη συνάντηση "τρεις άνδρες ηλικίας περίπου είκοσι ετών άρπαξαν την Αμίνα". Σύμφωνα με τον μάρτυρα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι άνδρες ήταν οπλισμένοι.
 "Η Άμινα απήχθη από τρεις άνδρες περίπου 20 ετών. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν οπλισμένοι. Μάλιστα, χτύπησε έναν από αυτούς και ζήτησε από το φίλο της να πάνε να βρουν τον πατέρα της. Ο ένας από τους άνδρες έκλεισε το στόμα της και την έβαλαν σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο το οποίο είχε αυτοκόλλητο Μπάσελ Άσαντ", αναφέρει ένας ξάδερφός της.
Ο Μπάσελ είναι αδερφός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος μέχρι να πεθάνει ασχολιόταν με την πολιτική καριέρα του δεύτερου.
Όπως αναφέρει η Guardian, στο άκουσμα της απαγωγής της δημιουργήθηκαν δεκάδες σελίδες στο Facebook για την απελευθέρωσή της ενώ "φωτιά" πήρε και το Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: