ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η τσιμπιδα της εφορίας στο βιβλίο Guiness, ως "η τσιμπίδα που δεν επιασε ποτε τίποτα"

Στην τσιμπίδα της εφορίας 30.000 φορολογούμενοι

Στην τσιμπίδα της εφορίας 30.000 φορολογούμενοι


Στο μικροσκόπιο των εφοριακών μπαίνουν 30.000 φορολογούμενοι που διαθέτουν σημαντικές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής το τελευταίο διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με ένα νέο πρόγραμμα διασταύρωσε τα στοιχεία των 30.000 φορολογουμένων και έχει πλέον ταυτοποιήσει πλήρως τη λίστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πληροφορικών συστημάτων, Δ Σπινέλλη, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι πλέον στην κατοχή του υπουργείου οικονομικών.

Έτσι αναμένεται τώρα να γίνει αρχικά ο έλεγχος αν έχουν δηλωθεί οι τόκοι που έλαβαν από το εξωτερικό οι καταθέτες και στη συνέχεια, αν μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις από τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πάντως, οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα και κατά μέσο όρο έχουν επιφέρει 4.600 ευρώ, ενώ στις πολύ «ύποπτες» περιπτώσεις θα βάλει το χεράκι του και το ΣΔΟΕ, στο οποίο έχουν ήδη αποσταλεί 70 cd, στα οποία περιέχονται 14.000 περιπτώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: