ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Το Internet ριχνει τον Σίλβιο



Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κρατάει το πρόσωπό του µπροστά στην µπάντα των καραµπινιέρων. Οι δηµοσκοπήσεις δείχνουν πως το άστρο του  Καβαλιέρε σβήνει αργά αλλά σταθερά, όπως και η δύναµη της τηλεόρασης απέναντι στις νέες τεχνολογίες
Επιτέλους καποιος έπρεπε να το κάνει.
Μια δηµοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασµό της εφηµερίδας «Λα Ρεπούµπλικα» έρχεται να επιβεβαιώσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι µετά τη βαριά ήττα στις τοπικές εκλογές και το στραπάτσο – δύο εβδοµάδες µετά – στο τετραπλό δηµοψήφισµα. Οι παρατηρητές βλέπουν να έρχεται η πτώση του Καβαλιέρε µαζί µε το τέλος της «τηλεκρατίας». Οπως επισηµαίνουν, ο βασιλιάς τωνµέσων ενηµέρωσης είναι γυµνός στην επικράτεια του ∆ιαδικτύου, εκεί που στήθηκε η νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου της Κεντροαριστεράς στο Μιλάνο και κινητοποιήθηκαν οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν «ναι» στα τέσσερα δηµοψηφίσµατα.

Η σχέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι µε το Ιντερνετ είναι ανύπαρκτη. «Τι ασχολείσαι µε αυτό το µαραφέτι;

∆εν έχει λεφτά», είχε πει πριναπό τέσσερα χρόνια σεέναν σύµβουλο της κρατικής τηλεόρασης.Από τότε δεν έχουν αλλάξεικαι πολλά πράγµατα. Για τον Καβαλιέρε η µηχανή αναζήτησης Google προφέρεται «Γκόγκολ» – όπως το όνοµα του ρώσου συγγραφέα. Και οποιαδήποτε δραστηριότητα στο ∆ιαδίκτυο είναι χαµένος χρόνος.

«Η τηλεόραση είναι ένα ψυχρό µέσο ενηµέρωσης. Το ∆ιαδίκτυο έχει θέρµη, ζωντάνια. Το twitter κέρδισε την τηλεόραση», δηλώνει στην εφηµερίδα «Μοντ» ο Μάρκο Μπελπολίτι, ιδρυτής της ιστοσελίδας DoppioZero. Αυτό αποτυπώθηκε στη δηµοσκοπική βουτιά του ιταλού πρωθυπουργού. Η αποδοχή του έχει πέσει στο 29%, εµφανίζοντας συνεχώς απώλειες, ενώ για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τα κόµµατα της Κεντροαριστεράς προηγούνται αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου των κοµµάτων της Κεντροδεξιάς. Το «σκορ» στη δηµοσκόπηση έγραψε 42,5% για το ∆ηµοκρατικό Κόµµα και τους πιθανούς συµµάχους του έναντι 39% για τον Λαό της Ελευθερίας και τη Λέγκα του Βορρά. Οπως επισηµαίνει πάντως η «Ρεπούµπλικα», το αποτέλεσµα κάθε άλλο παρά εξασφαλισµένο είναι. Αν και το «τέλος του έρωτα» των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάςπρος το πρόσωπο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι εµφανές και η Κεντροαριστερά αρχίζει και πάλι να γοητεύει, το παιχνίδι δεν έχειτελειώσει. Αφενός οι συντηρητικοί ψηφοφόροι θα µπορούσαν να επιστρέψουν σε µια Κεντροδεξιά χωρίς τον σηµερινό της ηγέτη. Αφετέρου, η Κεντροαριστερά εξακολουθεί να εµφανίζει έλλειµµα ηγεσίας και κυβερνητικής πρότασης, ενώ κανείς δεν θα ποντάριζε µε σιγουριά στην ενότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: