ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Και μετά ήρθε ο Βενιζέλος.

Πριν ένα μήνα η κυβέρνηση κατέρρεε και ο Παπανδρέου έψαχνε κάπου να παραιτηθεί. Χωρίς φωνή και χωρίς αιτήματα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα εκβιάζονταν από το Γιούνκερ και τον Ρεν με την 5 δόση. Τα έσοδα είχαν πιάσει πάτο, η πλατεία έβραζε, οι βουλευτές απειλούνταν το χρέος ανέβαινε το μεσοπρόθεσμο ήταν υπό αίρεση.
Και μετά ήρθε ο Βενιζέλος… Στα πολύ δύσκολα. Ως αντιπρόεδρος και ως Οικονομικών. Το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός ψηφίστηκε, το κλίμα άλλαξε για την χώρα μας, τέθηκε ως αίτημα η βιωσιμότητα του χρέους, ανάμεσα στα νούμερα μπήκε η πολιτική, η 5 δόση ήρθε, η πλατεία σκόρπισε, ο Γιουνκερ και ο Ρεν τα μάζεψαν και η Ελλάδα άρχισε να γίνεται συγκαλυμένη απειλή για την σταθερότητα της ευρωζώνης και να  διαπραγματεύεται επιτέλους το χρέος της.
Κερδίσαμε  σήμερα χαμηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους, νέα χρηματοδότηση και κυρίως ανάπτυξη. Σχέδιο Μάρσαλ για την ανάπτυξη… Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.  Ο κόσμος ξέρει…
Συγχαρητήρια.

http://papaioannou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: