ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τζόν λέγεται ο αληθινος "Τζάκ Μπάουερ"

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον που ξέρουν ποιος είναι ο «Τζον», ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του Λευκού Οίκου και τα μέλη της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας. Οι υπόλοιποι ξέρουμε απλώς ότι υπάρχει. Σύμφωνα μ' ένα τηλεγράφημα του Ασοσιέιτεντ Πρες, ο «Τζον» είναι ο άνθρωπος της CIA που επί σχεδόν μια δεκαετία προσπαθούσε να εντοπίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τελικά έπεισε το τότε αφεντικό του, τον Λίον Πανέτα, και τον πρόεδρο Ομπάμα ότι τον βρήκε. Ακριβέστερα, τους είπε ότι υπάρχουν 80% πιθανότητες να βρίσκεται ανάμεσα στους κατοίκους του οχυρωμένου σπιτιού στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στο οποίο - κατόπιν διαταγών του προέδρου - επέδραμαν στις 2 Μαΐου οι αμερικανοί κομάντος.
Ο Ντέιβιντ Ασμπορν γράφει στον βρετανικό «Ιντιπέντεντ» πως ο «Τζον» εντάχθηκε το 2003 στη μονάδα της CIA που είχε αναλάβει να εντοπίσει τον υπ' αριθμόν 1 εχθρό των ΗΠΑ. Προηγουμένως είχε εργαστεί στα Βαλκάνια και τη Ρωσία και είχε συντάξει για τη CIA το καλύτερο ώς τότε «πορτρέτο» του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στα χρόνια που ακολούθησαν, προσφέρθηκαν επανειλημμένα στον «Τζον» μεταθέσεις και προαγωγές, όμως εκείνος τις αρνήθηκε επιμένοντας στην προσπάθειά του να βρει τον Μπιν Λάντεν.
Μια γυναίκα μέλος της ομάδας - πρώην φοιτήτρια της δημοσιογραφίας σ' ένα μεγάλο αμερικανικό πανεπιστήμιο - αποφάσισε το 2007 να επικεντρώσει στον Αμπού Αχμεντ αλ-Κουβέιτι, που θεωρούνταν ταχυδρόμος της Αλ Κάιντα. Υπέθεσε - και ο «Τζον» συμφώνησε - πως μπορεί να τους οδηγούσε στον Μπιν Λάντεν.
Το 2010, μια υποκλοπή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) έδειξε πως ο αλ-Κουβέιτι μπορεί να ήταν ο ταχυδρόμος του ίδιου του Μπιν Λάντεν.
Η ομάδα του «Τζον» συνέχισε τις έρευνες και σταδιακά φάνηκε πως στην κατοικία στο Αμποταμπάντ μπορεί να βρισκόταν ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν. Οταν δεν βρήκε αρκετά επιχειρήματα για να διαψεύσει την υπόθεση αυτή, ο «Τζον» είπε στον Πανέτα και τον Ομπάμα ότι αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχουν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να φτάσουν στον άνθρωπο που ευθυνόταν γι' αυτές. Όπως και έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: