ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η φωτό τα λέει όλα "ΣΚΑΙ, ΜΑΝΟΣ, ΑΝΘΙΜΟΣ"

Για αδυναμία της εκκλησίας να επωμιστεί το βάρος της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου έκανε λόγο την Παρασκευή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Απαντώντας σε πρόταση του επίσης προσκεκλημένου στην εκπομπή πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου για κατάργηση του νόμου Τρίτση και επιστροφή της περιουσίας της εκκλησίας με ταυτόχρονη υποχρέωσή της να αναλάβει τη μισθοδοσία των κληρικών που σήμερα καταβάλλει το δημόσιο, ο κ. Άνθιμος δήλωσε ότι η εκκλησία αναλαμβάνει τη μισθοδοσία μόνο αν της επιστραφεί όλη η εκκλησιαστική περιουσία που της έχει πάρει το κράτος από το 1854.

Ο μητροπολίτης έκανε μάλιστα λόγο για «ανίερο πόλεμο». «Η εκκλησιαστική περιουσία έχει δοθεί στο κράτος και δεν έχει αξιοποιηθεί. Έχει μείνει από την περιουσία ένα 4% στην εκκλησία το οποίο είναι δεσμευμένο από το κράτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: