ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Ψαλιδίζει» τα φτερά της EasyJet ο Χατζηιωάννου

Η κόντρα του βασικότερου μετόχου της EasyJet, Στέλιου Χατζηιωάννου με το διευθύνοντα σύμβουλο και το ΔΣ της εταιρίας συνεχίζεται, καθώς ο «Mr. EasyJet»  είναι αντίθετος με τα σχέδια επέκτασης του στόλου της πιο δημοφιλούς αεροπορικής εταιρίας φθηνών εισιτηρίων.

Ο στόλος της EasyJet είναι 186 αεροπλάνα εκ των οποίων τα 184 είναι airbus και η εταιρία σκοπεύει να αγοράσει άλλα 43, γεγονός που βρίσκεται αντίθετο τον ιδρυτή της Στέλιο Χατζηιωάννου.

Ο «Mr. EasyJet», όπως είναι γνωστός, σε μία επιστολή 11 σελίδων προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του γράφει πως θα πρέπει να ενημερωθούν οι επενδυτές πριν από την αγορά νέων αεροσκαφών.

Αν το ΔΣ δεν λάβει την απαραίτητη συνέναισή τους, ο Χατζηιωάννου θα ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων και θα αντικαταστήσει τον διευθυντή της εταιρίας σε μία επίδειξη δύναμης.

Οι μετοχές της EasyJet έχασαν το ένα τέταρτο της αξίας τους μέσα στο 2011 και σήμερα η αξία της εταιρίας αποτιμάται σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: