ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Moody's: Αυτές είναι οι 5 ελληνικές τράπεζες που θα αποτύχουν στα "τεστ αντοχής"

nationa-bank-of-greece-300x199Πέντε ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στη μαύρη λίστα του οίκου αξιολόγησης Moody's, ως υποψήφιες να αποτύχουν στα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την Moody's αυτές είναι η Αγροτική Τράπεζα, η Eurobank, Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank.
Στη λίστα της Moody's περιλαμβάνονται 26 τράπεζες, που θεωρείται ότι θα αποτύχουν στα τεστ ή θα χρειαστούν στο μέλλον άμεση βοήθεια.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) αναμένεται να ανακοινώσει ότι (σύμφωνα με εκτιμήσεις) 10 με 15 τράπεζες από τις 91 που ελέγχονται έχουν αποτύχει στα τεστ αντοχής
Στόχος των τεστ ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο αντέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σε ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες και πιστωτικά γεγονότα.
Στην ίδια μοίρα με τις ελληνικές, βρίσκονται τρεις τράπεζες από την Ιρλανδία και τρεις από την Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ήδη λαβει μεγάλη εξωτερική βοήθεια, μέσω κεφαλαίων.
Σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των ελέγχων των τραπεζών, η EBA, η οποία διεξάγει τους ελέγχους, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που καθορίζει τα μακροοικονομικά σενάρια, πιέζουν να αποτύχουν περισσότερες τράπεζες στα τεστ αντοχής σε σχέση με τις 7 που απέτυχαν πέρυσι.
"Πόσες αναμένουμε να αποτύχουν; Θα έλεγα 10 με 15", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: