ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από μετανάστες

Τη λήψη βιομετρικών δεδομένων (δακτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA) από κινητές μονάδες περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αδειοδότηση αλλοδαπών στη χώρα, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.
Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα επικοινωνίας των πολιτών τρίτων χωρών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ παραπέμπεται σε μελλοντική υπουργική απόφαση το ύψος του τέλους άδειας διαμονής.
Επιπλέον, επανακαθορίζεται ο τρόπος στελέχωσης των κατά τόπους Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ενώ επανακαθορίζονται τα δικαιολογητικά που υποχρεούται να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος εργοδότης - μεταξύ άλλων και η υποχρέωση καταβολής 150 ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που ενδιαφέρεται να απασχολήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: