ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Δορυφόρος προς τιμήν του Γιούρι Γκαγκάριν


Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) πραγματοποιούν έναν διαστημικό περίπατο, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία έναν μικρο-δορυφόρο προς τιμήν του Γιούρι Γκαγκάριν.
Ο Σεργκέι Βολκόφ και ο Αλεξάντρ Σαμοκουτιάεφ ξεκίνησαν τον διαστημικό περίπατό τους μέσω της θυρίδας πρόσδεσης Pirs στις 17:50 (ώρα Ελλάδος), με καθυστέρηση είκοσι λεπτών από το προβλεπόμενο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων (TSOUP).
Οι δύο κοσμοναύτες θα θέσουν σε λειτουργία έναν μικρο-δορυφόρο, ο οποίος θα μεταδίδει σήματα σε 17 γλώσσες με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την πρώτη ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα στις 12 Απριλίου 1961.
Στο διαστημικό τους περίπατο οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Γκαγκάριν και του πατέρα των σοβιετικών διαστημικών προγραμμάτων Σεργκέι Κορόλιεφ.
«Ο ένας από τους κοσμοναύτες θα σταθεί στην είσοδο του Pirs κρατώντας τις φωτογραφίες, τυπωμένες σε χαρτί, ενώ ο άλλος θα τραβήξει την φωτογραφία μπροστά στον ISS. Δύο μέτρα απόσταση αρκούν ώστε η Γη να εμφανίζεται πίσω από τις φωτογραφίες», δήλωσε ένας αξιωματούχος του ρωσικού διαστημικού σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: