ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ισπανία όπως...... Ελλάδα


Ισπανία  —  Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν νύκτα της Πέμπτης σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής των πρώτων βοηθειών.
Οι διαδηλωτές, που ανήκουν στο λεγόμενο κίνημα 15-M, γνωστοί και ως «Αγανακτισμένοι», απαιτούν αλλαγές στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας.
Η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Δεκατρείς διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ουδείς εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.
Αστυνομικοί είπαν ότι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές αντέτειναν πως δεν έκαναν τίποτε για να προκαλέσουν την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές αξίωναν να τους επιτραπεί να μπουν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου η αστυνομία τους έχει απαγορεύσει την πρόσβαση από την Τρίτη.
Έκτοτε σημειώνονται συνεχείς διαδηλώσεις, με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν σε πορείες και να προσπαθούν να φθάσουν στην πλατεία.
Η Πουέρτα δελ Σολ αποτελεί σύμβολο του κινήματος, εκατοντάδες μέλη του οποίου είχαν κατασκηνώσει σε αυτή ως τα μέσα του Ιουνίου. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές, που παρέμεναν εκεί, απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς την Τρίτη. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε ένα στοιχείο που αναζωπύρωσε τις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: