ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Και στο Ισραήλ αγανακτισμένοι;

israel_taikunim
.Ισραήλ, Τελ Αβίβ, του Γαβριήλ Χαρίτου
Κι ενώ ο αριθμός των ισραηλινών αγανακτισμένων έσπασε ρεκόρ συμμετοχής στην Ιστορία της χώρας, διαψεύδοντας και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών αλλά και των δημοσιογράφων - η ισραηλινή κοινή γνώμη δεν φαίνεται να μπορεί να εφεύρει εκείνη τη λύση που θα καταφέρει και ν'αφήσει την πίτα γερή, αλλά και να μείνει κι ο σκύλος χορτάτος..
Στο σημερινό Ισραήλ των κοινωνικών πολώσεων αλλά και του υψηλού κόστους ζωής, είναι εύκολο να συγκεντρωθούν 360.000 πολίτες σε όλη τη χώρα και να πάρουν τους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολυεκατομμυριούχων, της μισητής 13ης Φυλής του Ισραήλ: της..."Φυλής των Tycoons" ή όπως τους λένε εδώ -"Ταϊκούνιμ" (!)

Λύσεις όμως -κακά τα ψέμματα- δεν προτείνονται.

Δεν προτείνονται καν πολιτικές εναλλακτικές, αφού η κεντροαριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την οικονομική υποβάθμιση της μεσαίας τάξης. Τα αμιγώς αριστερά κόμματα απλώς συμπαρίστανται στους διαδηλωτές χωρίς να προβάλλουν επίσημα τη δική τους οικονομική ατζέντα, ενώ τα κόμματα της θρησκευτικής δεξιάς βλέπουν με καχυποψία την πιθανότητα αλλαγής των κυβερνητικών δημοσιονομικών προτεραιοτήτων, επειδή θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την οικονομική ενίσχυση των θρησκευτικων εποικισμών στα Κατεχόμενα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το μεγάλο ποσοστό των δεξιών θρησκευόμενων ψηφοφόρων δεν βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τους υπόλοιπους πολίτες -πλην όμως, η ιδεολογική και η ιδιότυπη θρησκευτικοκοινωνική αλληλεγγύη που τους χαρακτηρίζει, δεν τούς επιτρέπει να εκφράσουν και εκείνοι τη δυσαρέσκειά τους για τα ψίχουλα που απομένουν στο πορτοφόλι τους λίγο πριν τούς καταβληθεί ο μισθός τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: