ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ανακριτης Κασσίμης με τη λάθος κρίση θα μείνει ατιμώρητος;

Σε αναζήτηση, και πάλι, του Μάκη Ψωμιάδη βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκισή του για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών, λίγες μέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από το απόγευμα που έλαβε το σχετικό έγγραφο των δικαστικών αρχών η ασφάλεια, ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ-Καβάλας και κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων αναζητήθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιεί, αλλά δεν βρέθηκε.
 
Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης και το ενδεχόμενο να έχει φύγει στο εξωτερικό κάτι όμως που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής.
Υπενθυμίζεται ότι o πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα,  είχε δηλώσει... πολιτικός κρατούμενος κατά τη σύλληψή του, αντιμετωπίζει πλήθος κατηγοριών, ενώ εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις από παλαιότερες υποθέσεις. Με το βούλεμά του, το δικαστικό συμβούλιο τάσσεται υπέρ της άποψης της αρμόδιας εισαγγελέα, Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία μετά την απολογία του κατηγορουμένου, είχε ζητήσει την προσωρινή του κράτηση. Αντίθετη άποψη είχε ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Κασίμης, που είχε ζητήσει να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, όπως και έγινε. Έτσι αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση. Παράλληλα ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά δεκαπενθήμερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Για την άρση αυτής της διαφωνίας συνεδρίασε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και τον έκρινε προφυλακιστέο, οπότε μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: