ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κια άλλη κλοπη μεσω μισθου

Μέσω μισθού θα εισπράττεται σταδιακά η εισφορά αλληλεγγύης

Μέσα από την παρακράτηση του φόρου θα εισπράττεται σταδιακά η εισφορά αλληλεγγύης σε μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2012.
Μέσα από την παρακράτηση του φόρου θα εισπράττεται σταδιακά η εισφορά αλληλεγγύης σε μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2012, σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.
Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν συνιστά περαιτέρω παρακράτηση, αλλά ένα «τεχνικό θέμα».
Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία τώρα επιβλήθηκε αναδρομικά έχει ταλαιπωρήσει τους Έλληνες, ιδίως αυτούς που καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό. «Τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου. Και αυτό, όμως, δεν συνιστά καμία περαιτέρω επιβάρυνση, είναι τα ποσά τα οποία έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, απλώς είναι η τεχνική μέθοδος της μηνιαίας καταβολής του ποσού», υπογράμμισε.
Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που θα πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα παρακρατείται σε 12 με 14 μηνιαίες δόσεις.
Επίσης, αύριο θα κατατεθεί και τροπολογία που επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να οργανώσει τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας του Κρατικού Λαχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: