ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αυτό ήταν το τελος του ΠΑΣΟΚ. Η αυλαία έπεσε

AddThis Social Bookmark Button venizelos_diamantopoulouΥπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το άρθρο 37 υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» έναντι 145 «όχι», γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρξαν άλλες «διαρροές» από την κυβερνητική πλειοψηφία. Στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ναι» έναντι 144 «όχι».
Κατά την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία, την Πέμπτη το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα Κατσέλη, καταψήφισε, όπως είχε προαναγγείλει, το επίμαχο άρθρο 37 που αφορά στις συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
«Αν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο σύνολο του δεν χρειάζεται να πάμε καν στο Eurogroup ή στη Συνοδό Κορυφής», δήλωσε με δραματικό τόνο από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τώρα κρινόμαστε όλοι», διαμήνυσε. «Για να πετύχουμε στη διαπραγμάτευση, πρέπει να έχουμε εισιτήριο αξιοπιστίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα τόσο προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και προς αυτούς της αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «δεν παίζουμε σήμερα ούτε ενδοκομματικά ούτε ενδοκοινοβουλευτικά...όποιος νομίζει ότι υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές μας κάνουν λάθος».
Επέκρινε δε τη μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή στάση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη αδυνατεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία».
«Δεν με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα της χώρας», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: