ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μυστήριο η αιτία θανάτου της Γουάινχαουζ

Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου της τραγουδίστριας Εϊμι Γουάινχαουζ, καθώς το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρει απλώς πως «ο θάνατός της δεν ήταν αποτέλεσμα βιαιοπραγίας ή εγκληματικής ενέργειας». Όσον αφορά τις ουσίες, δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικά, αλλά ποσότητα αλκοόλ πέντε φορές μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη για έναν οδηγό και καθόλου ικανή για να επιφέρει το θάνατο σε έναν «πότη».

Στο διαμέρισμά της είχαν βρεθεί τρία άδεια μπουκάλια βότκας, δύο μεγάλα και ένα μικρό, αλλά μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό εάν είχε πιει όλη την ποσότητα σε μία ώρα ή σε δέκα ημέρες.
Η ποσότητα πάντως που υπήρχε στο αίμα της αντιστοιχεί με κατανάλωση περίπου 6 ποτών σε ένα βράδυ, δηλαδή για άτομα που πίνουν συχνά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία θανάτου.
«Οι τοξικολόγοι ανίχνευσαν 416 χιλιοστά του γραμμαρίου αλκοόλ ανά 100 χιλιοστά του λίτρου αίμα. Τα ζωτικά της όργανα ήταν ανέπαφα», αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία ξεκαθαρίζει παράλληλα πως δεν ανιχνεύθηκε καμία παράνομη ουσία.
«Η ποσότητα αλκοόλ δεν είναι μεγάλη, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συντελέσει στο θάνατο», λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής ιατροδικαστικής Φίλιππος Κουτσάφτης.
Ο ίδιος εξηγεί πως ο χρόνος που κατανάλωσε το πυκνό αλκοόλ (βοτκα), ο εθισμός που είχε, εάν το στομάχι ήταν άδειο και εάν δεν είχα καταναλώσει λιπαρά, είναι παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αρρυθμία στην καρδιά η οποία προκαλεί θάνατο, αλλά δεν φαίνεται στην νεκροτομή. «Τέτοιου είδους περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ως λευκές νεκροτομές, διότι έχει αποκλειστεί η αιτία, δηλαδή κάποια κάκωση ή βλάβη οργάνου», λέει ο κ. Κουτσάφτης.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως ίσως κατανάλωσε σε μικρό χρονικό διάστημα την ποσότητα αλκοόλ, επηρεάστηκε η λειτουργία της αναπνοής της και τελικά έπεσε σε κώμα. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ήταν «στεγνή» για τρεις εβδομάδες και ήπιε απότομα ένα μπουκάλι και κατέρρευσε.
Αλλά αυτές παραμένουν υποθέσεις και όχι επίσημα συμπεράσματα, καθώς επίσημη ανακοίνωση για το αίτιο θανάτου δεν έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: