ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στους χάρτες της Google!

Ένα πρωτοποριακό και χρήσιμο εργαλείο

Στο διεθνές δίκτυο των 471 πόλεων, των οποίων τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται στους χάρτες της Google, μπήκε και η Αθήνα.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών σε συνεργασία με την Google έφτιαξε έναν σύγχρονο συγκοινωνιακό διαδραστικό χάρτη στον οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί να πληροφορείται για τις διαδρομές όλων των Μέσων και να επιλέγει την καλύτερη διαδρομή.

Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, netbook και tablet, με σύνδεση στο internet και μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Ο ΟΑΣΑ επισήμανε ότι το Google Transit δεν κόστισε επιπλέον στο Δημόσιο καθώς αναπτύχθηκε δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης των αστικών συγκοινωνιών και τους μηχανικούς της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια: