ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Koινως "Εμεις αφου σας χωσαμε ,την κάνουμε για το εξωτερικό. Τωρα κολυμπήστε

Βενιζέλος: «Εθνικά επιβεβλημένη» η έγκριση
της συμφωνίας με ευρεία πλειοψηφία

Την ανάγκη να ψηφιστεί από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία η ευρωπαϊκή συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».  
Αναφερόμενος στις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ότι τους ενημέρωσε κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, για το σύνολο του διαπραγματευτικού πλαισίου, «τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες και τους κινδύνους». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα που διαχειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, «σύμφωνα με τις ρητές αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι η χώρα μας δεν κινείται μονομερώς, «αλλά πάντα ως μέλος της Ευρωζώνης και στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων της, στα οποία παρουσιάζουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί γνωρίζουμε τη σημασία που έχουν οι θεσμικές εγγυήσεις και συμπεριφορές στα θέματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: