ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Νέα Υόρκη: Στο πάρκο Ζουκότι επέστρεψαν οι διαδηλωτές

Εκατοντάδες διαδηλωτές μέλη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» επέστρεψαν στην Πλατεία Ζουκότι της Νέας Υόρκης, αλλά δεν τους επιτρέπεται να στήσουν σκηνές ή να χρησιμοποιούν γεννήτριες.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης, αποφάσισε ότι είναι νόμιμη η επιχείρηση «καθαρισμού» των σκηνών από το πάρκο Ζουκότι, που επί δύο μήνες είχαν καταλάβει μέλη του κινήματος «Occupy Wall Street».

Σε έφοδο-έκπληξη που πραγματοποίησε η αστυνομία χθες τα ξημερώματα συνελήφθησαν περίπου 200 άτομα, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν και δημοσιογράφοι.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τη χρήση σωματικής βίας και δακρυγόνων από την αστυνομία, τη διάλυση των πρόχειρων κατασκευών για το συσσίτιο και τη σύλληψη και κακομεταχείριση ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά στον χώρο, όπως έχουν δικαίωμα.

Μετά την «έξωσή» τους χθες, οι διαδηλωτές τριγύριζαν όλη την ημέρα στους δρόμους του Μανχάταν αναζητώντας νέους χώρους να στήσουν τις σκηνές τους , έως ότου επιστρέψουν στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Γουόλ Στριτ.

Οι διαδηλωτές εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και αναζητούν νέους χώρους.

Η αιτιολογία για τη νυχτερινή επιχείρηση ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας, μία από τις πιο συνηθισμένες που επικαλούνται οι Αρχές για να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, τοπικοί αξιωματούχοι από 40 πόλεις είχαν τηλεφωνικές επαφές, σε μία προσπάθεια να τηρήσουν μια κοινή γραμμή απέναντι στους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: