ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μια χαρα τα πας Βαγγέλλη, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . Δεν εχει πιο κάτω


Πρώτος στη λίστα των «Financial Times» για την οικονομία είναι ο σουηδός υπουργός Οικονομικών ενώ τελευταίος ο έλληνας υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Καλύτερος υπουργός Οικονομικών στην Ευρώπη χαρακτηρίστηκε από τη βρετανική εφημερίδα «Financial Times» ο Σουηδός Aντερς Μποργκ, επειδή εντόπισε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών και συμβούλεψε διακριτικά τους Ευρωπαίους να πάρουν μαθήματα από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990.
Παράλληλα, η σουηδική οικονομία κατέγραψε εντυπωσιακά θετική πορεία το 2011.
Αντίθετα, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνοντας τις αρνητικές επιδόσεις και τη δυσχερή θέση της ελληνικής οικονομίας τοποθέτησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη θέση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ενεργητικό και φιλόδοξο», που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες και ειδικά τα νούμερα.
Δεύτερος καλύτερος ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατά τους «Financial Times», οι οποίοι αξιολογούν τους υπουργούς Οικονομικών για έκτη συνεχή χρονιά, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στη 19η θέση.
Η εφημερίδα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τον κατατάσσει στην τελευταία θέση στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας, ενώ στο πολιτικό κριτήριο είναι μια θέση ψηλότερα, στη 18η.
Σημειώνει πάντως ότι ο ίδιος ανέλαβε μόλις πρόσφατα, τον περασμένο Ιούλιο, τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών.
Απογοητευτική κρίνεται και η απόδοση του Γάλλου Φρανσουά Μπαρουάν, ο οποίος «ωχριά συγκρινόμενος με την προκάτοχό του Κριστίν Λαγκάρντ», ενώ ο Μάικλ Νούναν, ο νέος υπουργός Οικονομικών του Δουβλίνου και ο Βίκτορ Γκασπάρ, ο πορτογάλος ομόλογός του, κέρδισαν τα εύσημα για την αποφασιστικότητά τους σε δύσκολους καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: