ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Ο κλασικός Μαραθώνιος είναι υποχρέωση για κάθε δρομέα»


«Ο κλασικός Μαραθώνιος είναι υποχρέωση για κάθε δρομέα»Εκπρόσωποι όλων των ηπείρων και των ηλικιών στον 29ο Μαραθώνιο
 
Στον κλασικό μαραθώνιο λίγοι ενδιαφέρονται για τις πρώτες θέσεις

 
 Περίπου 9.000 άνθρωποι από 84 χώρες θα σταθούν την Κυριακή το πρωί στην αφετηρία της κλασικής διαδρομής του 29ου Μαραθωνίου δρόμου, ενώ άλλοι τόσοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα των πέντε και των δέκα χιλιομέτρων. Κάποιοι από αυτούς ήρθαν από το εξωτερικό. Λίγοι ενδιαφέρονται για τις πρώτες θέσεις και μια πιθανή κατάρριψη του ρεκόρ για τον ταχύτερο τερματισμό στην ιστορία του αγώνα. Κάποιοι ερασιτέχνες μεν, αλλά τακτικοί στις συμμετοχές τους σε αθλητικές διοργανώσεις, ενδιαφέρονται πιθανόν για τη βελτίωση του προσωπικού τους χρόνου, κάτι που στη δύσκολη κλασική διαδρομή δεν είναι πολύ πιθανό. Πολλοί περισσότεροι όμως ενδιαφέρονται απλά να φτάσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε όσο χρόνο χρειαστούν.


«Οταν έχεις ξεπεράσει τα 65 σε ενδιαφέρει απλά να τερματίσεις» λέει ο 67χρονος αυστριακός Τζόρτζ Ίντερ, που έχει επισκεφτεί τη χώρα μας πολλές φορές αλλά θεωρεί αυτή η φορά είναι μοναδική «γιατί θα κάνω κάτι που θεωρώ πως είναι υποχρέωση για κάθε δρομέα αποστάσεων». Αλλοι, όπως ο Καναδό- Ισραηλινός Αϊζακ Μπέκερ βλέπουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το αθλητικό τους χόμπι με διακοπές. «Είναι ένα επιπλέον κίνητρο, να ταξιδεύεις για να τρέξεις έναν αγώνα στο εξωτερικό. Έως πριν τρία χρόνια το τρέξιμο και η γυμναστική μου δεν ήταν μέρος της ζωής , όταν έβλεπα κάποιον να κάνει τζόγκινγκ στο δρόμο των θεωρούσα τρελό» τονίζει. «Κίνητρο για μένα ήταν το γεγονός ότι κατάλαβα ότι με την γυμναστική και την άθληση θα καταφέρω να περνάω πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά μου».

Στόχος των διοργανωτών είναι η κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων να φτάσει κάποια στιγμή στο μέλλον τις 20.000 συμμετοχές. Μάλιστα αυτή τη στιγμή ο Μαραθώνιος της Αθήνας χαρακτηρίζεται ως «χρυσός» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και όλοι όσοι εμπλέκονται δεν έχουν λόγο να μην πιστεύουν πως η ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας θα συνεχιστεί. «Ούτως ή άλλως οι Έλληνες αρχίζουν και αγαπούν το τρέξιμο, φέτος οι ελληνικές συμμετοχές είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά» τονίζει το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθώνιου Γιώργος Χατζηαγγέλου. «Στους αγώνες των δέκα χιλιομέτρων και στους ημιμαραθωνίους που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, οι συμμετοχές αυξάνουν συνεχώς. Από αυτό τον κόσμο θα γεννηθούν οι επόμενοι μαραθωνοδρόμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: