ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν Σημίτη πρωθυπουργό (με Τσουκάτο;)

Simitis_Kostas
Στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση το πολιτικό πρόσωπο – κλειδί που θα επαναφέρει με ασφάλεια την Ελλάδα σε ομαλότητα και δεν θα θέσει την χώρα εκτός ευρωζώνης
Ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες  από το Βερολίνο και το Παρίσι ,αναφέρουν ότι η γερμανίδα καγκελάριος  Άγκελα Μέρκελ και ο  Νικολά Σαρκοζί  θεωρούν ότι στη παρούσα φάση το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ, είναι το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ξεπεραστεί η τεράστια κρίση που απειλεί εκτός από την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα όμως στο ΠΑΣΟΚ συζητούνται και άλλα δύο ονόματα. Αυτό του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.
Και οι τρεις, εκτιμάται πως έχουν το κύρος να συνομιλήσουν με τους εταίρους και δανειστές μας προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ και φυσικά να ψηφιστεί η δανειακή συμφωνία.
Βεβαίως υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες. Πρώτος είναι η στάση του πρωθυπουργού και το αν δέχεται να αποχωρήσει οικειοθελώς και ομαλά και δεύτερος η στάση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: