ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Λουκέτο» στο Makedonia Palace:


Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε το ξενοδοχείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος που το διαχειρίζεται, κατεβάζει ρολά στις 27 Δεκεμβρίου απόρροια της αποτυχίας του ομίλου και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να καταλήξουν σε συμφωνία για αναπροσαρμογή της σύμβασης μίσθωσης του κτηρίου.
Η σύμβαση προέβλεπε μίσθωση του Makedonia Palace για 15 χρόνια με δυνατότητα τριετούς επέκτασης, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο όμιλος επεδίωξε να πετύχει καλύτερους όρους - βασικά, χαμηλότερο μίσθωμα. Πηγές του ΙΚΑ αναφέρουν πως η σύμβαση καταγγέλθηκε στις 13 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι το μίσθιο πρέπει να παραληφθεί από το Ίδρυμα στις 13 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις μήνες μετά.
Το Makedonia Palace ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1970, διαθέτει 284 δωμάτια και σουίτες και ανακαινίστηκε ριζικά το 1995 και το 2003. Είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα, αποτελεί ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη και η εγγύτητά του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο το είχε καταστήσει παραδοσιακά το χώρο όπου διέμενε ο εκάστοτε πρωθυπουργός, όταν μετέβαινε στη ΔΕΘ. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν απολαύσει τις εξαιρετικές του ανέσεις συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Κόλιν Φάρελ, Κατρίν Ντενέβ, Φέι Νταναγουέι, αλλά και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: