ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δημοπρατούνται 5.000 αντικείμενα του Τιτανικού

Δημοπρατούνται 5.000 αντικείμενα του Τιτανικού
Περισσότερα από 5.000 αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού θα δημοπρατηθούν στις 15 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, 100 ακριβώς χρόνια μετά το ναυάγιο του διάσημου υπερωκεάνιου που μετέφερε τότε 2.208 επιβάτες.
Μια 3D έκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον (1997) θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 6 Απριλίου

Η εταιρεία RMS Titanic, θυγατρική της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Premier Exhibitions, και μόνος κάτοχος των δικαιωμάτων για τα αντικείμενα αυτά, δήλωσε ότι ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιών Guernsey's της Νέας Υόρκης, να οργανώσει την πώληση.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου, την επέτειο του ναυαγίου του «κοσμήματος» της White Star, που βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον (Αγγλία), στη Νέα Υόρκη, αφού συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά της Νέας Γης (Καναδάς).

Καμία τιμή δεν έχει δοθεί αλλά η Premier Exhibitions είχε εκτιμήσει τα αντικείμενα σε 189 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

«Ελπίζουμε να βρούμε έναν αγοραστή, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει ζωή στη συλλογή και στην περιοχή του ναυαγίου», αναφέρει ο πρόεδρος της RMS Titanic Κρίστοφερ Νταβίνο σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για την πώληση, αλλά η Premier Exhibitions τον περασμένο μήνα αναδιοργάνωσε τη διαχειριστική της ομάδα μετά την ανακοίνωση ζημιών το δεύτερο τρίμηνο, περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της χαμηλής συμμετοχής στις εκθέσεις της.

Μια 3D έκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον (1997) θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 6 Απριλίου.

Κρατήσεις για επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικο  

Το υπερωκεάνιο Τιτανικός ναυάγησε στις 14 Απριλίου του 1912 κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη όταν συγκρούστηκε με παγόβουνο. Το πλοίο θεωρούνταν αβύθιστο, ωστόσο μέσα σε τρεις ώρες βυθίστηκε. Σχεδόν 1.500 επιβάτες πνίγηκαν.

Έκτοτε το ναυάγιο του Τιτανικού έχει προσλάβει μυθικές διαστάσεις και με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από το δυστύχημα να πλησιάζει το ενδιαφέρον έχει αναζοπυρωθεί.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο, μια εταιρία, η Deep Ocean Expeditions, προγραμματίζει επισκέψεις στο ναυάγιο τον Ιούλιο του 2012. Το ταξίδι θα διαρκεί 12 μέρες και θα κοστίζει 59.680 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: