ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μειώνονται τα σκουπίδια, αυξάνονται οι ρακοσυλλέκτες


Μειωμένος κατά 17% είναι ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει στην χωματερή των Άνω Λιοσίων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση της ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Σκάι η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ηρώ Ζερβάκη, «η μείωση των σκουπιδιών στην Αθήνα αναμένεται να ξεπεράσει το 26% για το 2011».
Η κατακόρυφη μείωση των σκουπιδιών αποδίδεται μεταξύ άλλων και στην αποχώρηση αρκετών οικονομικών μεταναστών από το κέντρο της πρωτεύουσας. «Τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί κατά πολύ και οι ρακοσυλλέκτες» επισήμανε ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης Φίλιππος Κυρκίτσος. Η διαρκής πτώση του όγκου των σκουπιδιών - μείον 4% για το 2010- πρέπει, σύμφωνα με τον Φ. Κυρκίτσο, να αποτελέσει το εφαλτήριο για αλλαγή του περιβαλλοντικού σχεδιασμού στην Αττική. Μέχρι το 2016 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 4 νέων κέντρων επεξεργασίας απορριμμάτων τα οποία θα διαχειρίζονται 1 εκατομμύριο 350 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή που ο συνολικός αριθμός των απορριμμάτων θα κυμανθεί για φέτος μόλις στο 1 εκατομμύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: